Behandeling van anorexia

Appel

Anorexia is een psychische stoornis, en om van een psychische stoornis af te komen moeten er dingen drastisch veranderd worden. Er kan bij de route om van anorexia af te komen uit vier mogelijke behandelingen gekozen worden: een behandeling gericht op eetpatroon en gewicht, met psychotherapie, met medicijnen (farmacotherapie) en met specifieke interventies.

Behandeling gericht op eetpatroon en gewicht
De behandeldoelen zijn onder andere het herstellen van een gezond gewicht en het normaliseren van het eetpatroon bij anorexia patiënten.

Psychotherapie
De psychotherapeutische behandeling bestaat uit ambulante psychotherapie, ook na klinische behandeling en klinische therapie.

Behandeling met medicijnen
Medicijnen worden nooit als eerste keus gekozen door therapeuten. De medicijnen worden alleen ingezet als er geen andere mogelijkheid meer over is. Het is ook maar de vraag of het bij de patiënt werkt, want het werkt niet bij iedereen.

Specifieke interventies
Er zijn specifieke interventies gericht op het behandelen van zowel Anorexia nervosa als Boulimia nervosa. In de Richtlijn Eetstoornissen komen aan de orde: psycho-educatie, verhogenmotivatie, lichaamsbeleving en zelfhulp.

Meer lezen over de behandeling van anorexia, klik hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s