Herkennen van anorexia bij jonge kinderen

Kinderen

Omdat er bij jonge kinderen steeds vaker anorexia voorkomt, worden er onderzoeken gedaan naar het ontdekken van de ziekte bij kinderen. Een onderzoek van ‘The Agency for Healthcare Research and Quality’ laat zien dat het aantal ziekenhuisopnames voor kinderen onder de 12 jaar als gevolg van een eetstoornis met 119% is toegenomen tussen 1999 en 2006. Recentere cijfers zijn helaas niet beschikbaar, maar experts zeggen dat het probleem er niet minder op is geworden.

Momenteel wordt er gewerkt aan richtlijnen voor het herkennen en behandelen van voedingsproblemen en anorexia bij kinderen. Daarbij gaat het om de jeugdgezondheidszorg richtlijn ‘voeding en eetgedrag (0-23)’. Deze richtlijn is vooral gericht op het signaleren van eetstoornissen en het doorverwijzen.

Maar hoe herken je als ouder nu best anorexia bij je jonge kind? Geen gemakkelijke opgave, zo blijkt. Bij deze groep kinderen gaat anorexia erg geleidelijk aan. Zo stoppen ze eerst met snoepen, kiezen ze daarna voor gezonde voeding, gaan ze steeds kleinere porties eten en beginnen ze dan pas af te vallen. Bovendien mogen ouders steeds vaker niet meer in de badkamer bij deze groep kinderen, waardoor het pas erg laat opvalt dat ze gewicht verliezen.

Meer lezen over kinderen met anorexia? Klik hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s